Pratite nas

Miks

Gran Pri: Brankica Zarić u polufinalu

Srpski strelci su prvog dana Gran pri turnira Svetske streljačke federacije u Rušama (Slovenija), prvog zvaničnog međunarodnog takmičenja po novim pravilima, zabeležili dva plasmana među osam najboljih.

Dvoje strelaca pištoljem, Dimitrije Grgić i Brankica Zarić, su stigli do polufinala. Grgić je u svojoj polufinalnoj grupi zauzeo treće mesto, a Brankica Zarić je u polufinalu bila četvrta u grupi.

Sem Zarićeve i Grgića na vatrenu liniju prvog dana je izašlo još sedmoro naših strelaca.

Olimpijski vicešampion Damir Mikec je ostao pred vratima polufinala vazdušnim pištoljem. Bio je  devetoplasirani u kvalifikacijama. Duško Petrov je u istoj disciplini zauzeo 13.poziciju.

Jasmina Milovanović je kvalifikacije vazdušnim pištoljem za dame završila na 11. mestu. U ovoj disciplini Srbija je imala samo dve predstavnice, jer je naš tim u Ruše otputovao u okrnjenom sastavu. Na poslednjem testiranju pred put Zorana Arunović je bila pozitivna na koronavirus i mora da propusti prvo takmičenje u 2022.

U takmičenju miks parova puškom, srpski par Andrea Arsović/Lazar Kovačević je zauzeo 11, a tim Sanja Vukašinović/Milutin Stefanović 19.poziciju.

U subotu su na programu pojedinačna takmičenja vazdušnom puškom i miks parova pištoljem.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks