Pratite nas

Miks

Godinu dana od smrti Bobane Momčilović Veličković

Godinu dana od smrti Bobane Momčilović Veličković

Danas se navršilo godinu dana od smrti višestruke evropske šampionka u streljaštvu Bobane Momčilović Veličković.
Veličković je na današnji dan 21. juna 2020. godine preminula posle kraće i teške bolesti u Beogradu u 31. godini, izazvane komplikacijama posle porođaja.

Momčilović Veličković je rođena 25.januara 1990. godine u Boru, a streljaštvom je počela da se bavi sa devet godina u rodnom gradu i bila je clcanica kluba Bor 030. Bila je jedna od najboljih svetskih takmičarki pištoljem u 21.veku.

Na Olimpijskim igrama učestvovala je dva puta, u Londonu 2012. i Rio de Žaneiru 2016, na kojima je osvojila sedmo mesto vazdušnim pištoljem.

U riznici ima i jedno zlato i jedno srebro na turnirima Svetskog kupa, kao članica ekipe Srbije je pet puta bila šampion Evrope (2010, 2011, 2013,2017, 2020), a 2014. u Granadi se okitila i titulom šampiona sveta.

U svom poslednjem nastupu za reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem krajem februara i početkom marta 2020. godine u Vroclavu, ubedljivo je osvojila titulu pojedinačnog šampiona Starog kontinenta i dala je veliki doprinos u osvajanju ekipne titule srpskog nacionalnog tima i sa dva zlata postala jedna od najuspešnijih ucesnica takmičenja u Vroclavu.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks