Pratite nas

Odbojka

Glasajte: Četiri srpske gracije u konkurenciji za Tim godine LŠ

tijana bošković odbojkašica
Foto: CEV

Pala je zavesa na odbojkašku Ligu šampiona, titulu je odneo Koneljano, a srpske reprezentativke Maja Ognjenović i Milena Rašić, koje su branile boje Vakifbanka, ostale su bez trofeja u finalu.

Evropska odbojkaška konfederacija (CEV) pokrenula je tradicionalni izbor za Tim godine Lige šampiona, za svaku poziciju nominovane su četiri igračice, a među njima su i četiri Srpkinje.

Među kandidatkinja za najboljeg korektora Lige šampiona je Tijana Bošković, odbojkašica Ezačibašija, koju mnogi vide kao prvu zvezdu svetske ženske odbojke. Ali, biće tu žestoka borba, jer je uz nju nominovana i Paola Egonu, MVP finala Lige šampiona, udarna igla Koneljana i takođe jedna od najboljih na svetu.

Srbija ima dve nominovane odbojkašice na poziciji srednjeg blokera. Tu su i Milena Rašić, koja je igrala za Vakifbank, kao i Jovana Stevanović, koja je prošle sezone branila boje italijanskog Busta Arsicija. I u njemu će ostati i do sledećeg leta.

Takođe, kandidatkinja za Tim godine na poziciji tehničara je Maja Ognjenović, legenda srpske odbojke, koja će ovog leta promeniti klub, pa će ubuduće nositi dres Ezačibašija umesto Vakifbanka.

Za naše gracije možete da glasate na sledećem linku.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Odbojka