Pratite nas

Borilački sportovi

Galebova žetva medalja

Galebova žetva medalja

Tekvodno klub Galeb još jednom je pokazao da mu nema premca u Srbiji. Takmičarke koje predvodi proslavljeni trener i vlasnik kluba, Dragan Jović Gale, osvojile su čak devet medalja na državnom prvenstvu koje je završeno sinoć.

Najbolja srpska tekvondistkinja svih vremena, Milica Mandić, okitila se zlatom u konkurenciji do 73 kilograma. Bilo je to ujedno i njeno poslednje državno takmičenje u karijeri, jer planira povlačenje posle Olimpijskih igara u Tokiju.

Najsjajnije odličije osvojila je i Tijana Bogdanović u kategoriji do 53 kilograma, što je takođe lepa uvertira pred Igre na kojima će Tijana braniti srebrnu medalju osvojenu u Riju 2016. godine.

Aleksandra Radmilović bila je najbolje u kategoriji do 57 kilograma, a do zlata je došla i Serđa Stević u kategoriji do 62 kilograma.

Srebrne medalje osvojile su Teodora Jović (do 49 kilograma) i Nađa Savković (do 67 kilograma), dok su se bronzama okitile Marija Jagodić (do 46 kilograma), Andrea Bokan (do 53 kilograma) i Tara Radulović (do 57 kilograma).

“Potvrdili smo i titulu seniorskog prvaka Srbije! Ove godine kada slavimo 30 godina postojanja kluba okitili smo se titulama u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj kategoriji. Verujemo da ćemo u ovoj jubilarnoj godini slaviti još veče rezultate”, poručili su iz kluba.

Galeb je i u muškoj konkurenciji osvojio nekoliko medalja. Do zlata su došli Dimitri Nagaev (do 63 kilograma) i Marko Đuričić (87+ kilograma), dok je Miloš Mihajlović osvojio bronzu u kategoriji do 68 kilograma.

SportFem je inače bio u poseti Tekvondo klubu Galeb baš dok su Gale i ekipa privodili kraju pripreme za državno prvenstvo.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Borilački sportovi