Pratite nas

Borilački sportovi

Gale za SportFem: Dug, ali istorijski dan!

Gale za SportFem: Dug, ali istorijski dan!

Čovek koji zna kako se stvaraju šampioni i kako se kuju olimpijske medalje! Vlasnik i trener u Tekvodno klubu Galeb i selektor tekvondo reprezentacije Srbije Dragan Jović Gale govorio je SportFem o današnjem danu koji je počeo porazom Tijane Bogdanović već u prvom kolu olimpijskog turnira u Tokiju, a završio se njenim osvajanjem bronzane medalje.

“Bio je ovo dug, ali na sreću, na kraju uspešan dan. Kako za naš sport, tako i za čitav nacionalni tim Srbije na Olimpijskim igrama. Strelac Damir Mikec je povukao nogu osvajanjem srebrne medalje, a onda je i Tijana, na sreću, imala šansu da se u repasažu izbori za bronzu i uspela je u tome”, kazao je Gale na početku razgovora.

Tijana je na startu poražena od Špankinje Adrijane Serezo, a onda je čekala da mlada takmičarka dogura do polufinala ne bi li je tako povukla u taj “čuveni” repasaž. Bili su to sati nade i strepnje, preispitvanja zbog ostvarenog rezultata i očekivanja da bi konačan domet mogao da bude daleko bolji.

“Žreb nam nije bio naklonjen nimalo. Špankinja je trenutno najbolja mlada takmičarka na svetu, to je i ovde pokazala osvajanjem srebrne medalje. Tijana je pre dva meseca izgubila od nje u četvrtfinalu na Evropskom prvenstvu. Tića je imala šansu da se izbori za repasaž i iskoristila je, ali naletela je onda na dvostruku olimpijsku prvakinju i trostruku svetsku šampionku Kineskinju Vu, ali danas je Tijana bila bolja od nje i to je pokazala”, objasnio je Gale.

Bogdanovićeva je potom došla u priliku da nastavi impresivan niz srpskih tekvondista, budući da je na Igrama u Londonu 2012. Milica Mandić uzela zlato, a upravo Tijana 2016. u Riju srebrnu medalju.

“U borbi za bronzu pobedili smo domaćina, Japanku Jamadu, koja je izuzetan takmičar. Međutim, njih dve se nikad do sad nisu susretale i očigledno je Jamada imala ogroman respekt prema Tijani, ali presudila je Tijanina želja. Od momenta kad je postojao tračak nade da možemo do repasaža pa do same borbe, Tijanina želja za uspehom bila je sve veća”, podvukao je Jović.

On je ponovio Tijanine reči da je medalja iz Tokija sa posvetom.

“Medalju smo posvetili Tijaninoj baki, koja je nedavno preminula, a pratila je svaku Tićinu borbu. I direktru OKS Damiru Štajneru, koji je imao nesrećni saobraćajni slučaj, pa se sad oporavlja, a inače je mnogo uradio za sve srpske sportiste da ovde dođu spremni i da imaju najbolje moguće uslove da se pripreme za Tokio”, naglasio je Jović.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Borilački sportovi