Pratite nas

Ostali Sportovi

Futsalerke Sportske gimnazije šampionke Beograda


Beogradska asocijacija za školski sport, uz podršku Grada Beograda, a preko Sekretarijata za sport i omladinu, bila je domaćin finalistkinjama besplatnog Gradskog školskog prvenstva u futsalu za učenice srednjih škola grada Beograda. Dečaci su gradsko završili prošle nedelje, a devojke su u utorak na terenu pokazale da se srednjoškolski ženski futsal igra kvalitetno i na visokom nivou.

U Hali sportova „Ranko Žeravica“, u meču za treće mesto, posle produžetaka i penala, učenice VI beogradske gimnazije, sa opštine Zvezdara, pobedile su ekipu Hemijsko-prehrambene tehnološke škole sa Čukarice rezultatom 4:3 i osvojile bronzu. 

U finalu su se sastale Sportska gimnazija sa opštine Stari grad i Medicinska škola „Nadežda Petrović“ iz Zemuna. Pobedom od 3:1 ekipa Sportske gimnazije je osvojila zlato i titulu šampiona Beograda u školskoj 2022/2023. godini.

Foto: Miki Antić

Na svečanoj ceremoniji proglašenja pobednika, medalje i pehare uručio je sportski direktor BAŠS Momčilo Stanojković. Za najuspešniju igračicu proglašena je Anđelina Marković iz Sportske gimnazije. Na predstojećem Međuokružnom prvenstvu učestvovaće prvoplasirana i drugoplasirana ekipa, a pobednici okruga  obezbediće plasman za učešće na Državnom prvenstvu koje organizuje i sprovodi Savez za školski sport Srbije.

Konačni plasman prva tri mesta:

1. Sportska gimnazija (vođa ekipe profesor Božidar Urošević): Katarina Antešić, Barbara Petrović, Nikolina Marković, Anđelina Marković, Katarina Popov, Jana Gavrilović, Maja Ćajić, Aleksandra Stefanović, Mina Maksimović, Teodora Vasić.

2. Medicinska škola „Nadežda Petrović“ (vođa ekipe profesor Branko Trifunović): Sara Šebek, Anđela Bojičić, Milica Draganić, Anja Uršičić, Ena Šukalo, Andrea Muminović, Tatjana Ištanov.

3. VI beogradska gimnazija (vođa ekipe profesor Andrija Vlajić): Sofija Aničić, Mina Antić, Una Radonjić, Danijela Vasić, Tijana Luković, Jana Simić, Anastasija Homanov, Teodora Filipović.

foto: MIki Antić

Kako je najavio predsednik BAŠS Nemanja Radović, sledi Gradsko prvenstvo u futsalu za učenike VII i VIII razreda osnovnih škola,  koji će se takođe takmičiti za osvajanje titule prvaka Beograda.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Ostali Sportovi