Pratite nas

Fudbal

Fudbalerka PSŽ-a angažovala bandite da pretuku saigračicu iz tima

psž

Svet sporta još pamti 1994. godinu i imena Tonje Harding i Nensi Kerigen. Njih dve su bile konkurentkinje za mesto u reprezentaciji SAD na Olimpijskim igrama. I da bi bila sigurna da će upasti u državni tim, Tonja Harding je angažovala dvojicu bandita, koji su presreli Nensi Kerigen i polomili joj nogu.

Prošlo je od tada skoro 30 godina, a podsećanje na taj istinski sportski zločin dogodio se danas, jer se gotovo ista stvar desila u ženskom fudbalskom klubu Pari Sen Žermen.

Fudbalerka PSŽ-a Aminata Dijalo privedena je u policiju zbog sumnje da je angažovala dvojicu bandita koji su presreli njenu saigračicu Kiru Hamrui i naneli joj teže povrede.

Kako piše Lekip, dvojica maskiranih muškaraca su zaustavila automobil u kojem je bila Hamrui, izvukli su je napolje i pretukli je, prevashodno je udarajući po nogama.

Policija je utvrdila da je njih dvojicu angažovala Aminata Dijalo, jer je želela da na taj način, silom, izbaci iz tima Kiru Hamrui i zauzme njeno mesto u startnoj postavi!
PSŽ je dobio obaveštenje da je Aminata Dijalo jutros privedena u policiju kao deo istrage o napadu na našu fudbalerku minulog četvrtka. PSŽ snažno osuđuje svako nasilje. Klub je preduzeo sve potrebne mere da bi se zaštitilo zdravlje i sigurnost igračica. PSŽ sarađuje sa policijom da bi se rasvetlili svi detalji“, stoji u saopštenju Svetica.

Kira Hamrui je drugi put u dresu PSŽ-a, prvi put je bila u periodu od 2012. do 2016. Igrala je i za Lion i Barselonu. Osvojila je dve titule, dve Lige šampiona sa francuskim klubom i još po dve iste titule sa španskim klubom. U PSŽ se vratila ovog leta.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Fudbal