Pratite nas

Košarka

Francuskinje: Srbija nas je pošteno razbila!

Francuska je peti put zaredom Evropsko prvenstvo završila sa srebrom oko vrata, odnosno porazom u finalu! Niz medalja na kakvom bi mnoge reprezentacije, zemlje i nacionalni savezi pozavideli, za „trikolore“ predstavlja čistu frustraciju.

Pet puta biti tako blizu, a tako daleko do trofeja.

Selektorka Valeri Garnije mogla je samo razočarano da konstatuje da je u nedelju uveče bila nemoćna protiv Marine Maljković i njenih lavica.

„Razočarana sam! Zbog našeg saveza, zbog igračica, zbog stručnog štaba… Ali Srbija je, jednostavno, bila prejaka za nas. Nismo imali rešenja u napadu jer je Srbija igrala neverovatnu odbranu. Bilo je izuzetno neprijatno, jer sam imala utisak da ponovo proživljavam 2015. kad nas je Srbija poebdila u finalu. Nismo uspevali da primenimo u igri ništa od onoga što nas je do sad krasilo“, kazala je Garnije.

Jedna od najboljih evropskih košarkašica i lider Francuske, Sandrin Gruda, rekla je da pobedi Srbije ne može da se nađe mana.

„Iskreno, ostala sam bez teksta… Srbija je igrala pošteno, njihove devojke su samo radile svoj posao, ali su ga odradile bez greške. Mnogo sam razočarana, nisu nam dale ništa da uradimo na terenu, ovaj meč je tako proleteo“, rekla je Gruda i počela da plače.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka