Pratite nas

Ostali Sportovi

Filipinka došla u Srbiju da bi trenirala: Već sam pomalo savladala i jezik

juna cuki karate

Šta će biti sa Olimpijskim igrama, da li će se održati, to je pitanje od „milion dolara“. Ali, Juna Cuki, trofejna karatistkinja iz Filipina izabrala je da se u Srbiji priprema za kvalifikacioni turnir za Igre.

Taj turnir održaće se u Parizu od 11. do 13. juna, a do nedelju dana pre toga Juna će nastaviti da trenira u našoj zemlji, koja joj je, kako kaže, ukazala lepo gostoprimstvo.

U jeku pandemije bila sam u Japanu i nisam mogla da se vratim na Filipine. Tada sam čula da u Srbiji, ako dođem ovde, mogu da treniram u bilo kojim okolnostima. Druga stvar je što ovde ima takmičara sa raznih strana sveta sa kojima mogu da vežbam, dok bih u Japanu, da sam tamo ostala, radila samo sa Japancima“, počela je priču Cuki za Biznir Miror i Filstar.

Najveći deo njene reprezentacije je na pripremama u Turskoj, a ona će im se priključiti tek 7. juna.

Razlog je zato što je u Turskoj mnogo veći rizik od zaraze korona virusom, pa ću zato ostati u Srbiji što duže budem mogla“.

Karatistkinja rođena u Japanu, a koja od malena živi i nastupa za Filipine, dodala je da za nju put u Srbiju nije bio put u nepoznato.

Meni je ovo treći put da dolazim u Srbiju, dobro se ovde snalazim. Čak mogu pomalo da pričam srpskog jezika“.

Za vakcinu se, za sada, nije odlučila, iako je mogla da se „pelcuje“ u Srbiji.

Ne mogu sad da razmišljam na tu temu, u glavi mi je samo naporan rad i podizanje samopouzdanja za Pariz“.

Juna Cuki je bila šampion Južnoazijskih igara u karateu 2019. godine, ima još dve bronze sa tog takmičenja, kao i bronzu sa Azijskih igara. A, za Tokio se sprema ne samo da se kvalifikuje, nego ga tamo napadne – zlato.

Za mene osvajanje zlatne medalje nije nemoguća misija. Nikog se ne bojim! Čak treniram sa muškarcima, zato što su viši i brži i mogu bolje da se spremim za borbu“, objasnila je Juna Cuki, srpska gošća u doba pandemije.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Ostali Sportovi