Pratite nas

Košarka

FIBA veruje da će Ivon Anderson zablistati na EP (ANKETA)

Ostalo je tačno 10 dana do početka Evropskog prvenstva za košarkašice. Međunarodna košarkaška federacija izabrala je devet devojkama za koje veruje da bi mogle prvi put da bljesnu na velikom takmičenju.

Neke od njih su mlade, neke iskusnije ali nisu imale priliku da u reprezentativnom dresu jurišaju na medalju.
FIBA veruje da bi u srpskom timu, jednom od najjačih kandidata za zlatnu medalju, mogla da „eksplodira“ Ivon Anderson.

„Znamo sve o sposobnostima iskusne Anderson iz njene bogate karijere u evropskim klupskim takmičenjima, ali ovo bi mogao da bude trenutak za nju da se pokaže i na velikom međunarodnom turniru reprezentacija. Imala je izuzetan uticaj na igru Srbije tokom kvalifikacija, ali sad će sve biti drugačije, jer Srbija želi na pobedničko postolje. Moraće da bude dobra u obe faze igre, i napadački i defanzivno. U tek završenoj klupskoj sezoni ima šokantnu završnicu i poraz u finalu Evrokupa, ali je našla snagu da posle toga odvede Veneciju do titule šampiona Italije, koja se čekala 75 godina. Dakle, Ivon ima mentalnu snagu da zablista na predstojećem Evrobasketu“, objavljeno je na portalu FIBA.

Autor teksta je predvideo koje bi devojke još mogle da budu zvezde turnira osim naturalizovane Srpkinje i za njih se može glasati na sledećem linku:

http://www.fiba.basketball/womenseurobasket/2021/news/which-players-are-going-to-post-a-breakout-women-s-eurobasket?fbclid=IwAR1j0b2EDMpYYvDsOGrgsc09J-MqwPFHvboftotFqTC_ZrHN0_UZiBOrK90

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka