Pratite nas

Košarka

FIBA: Srpkinjama bajke idu od ruke

Bliži se start Olimpijskih igara, srpski ljubitelji sporta se nadaju novoj žetvi medalja, državni vrh poručuje da bi voleo bar deset odličja…

Jedan od najjačih srpskih aduta je košarkaška reprezentacija, koja će na krilima evropske titule pokušati da donese medalju i sa Igara u Tokiju.

Na sajtu Svetske košarkaške asocijacije (FIBA) predstavljene su selekecije u nekoliko rečenica, kroz prizmu rejtinga uoči Igara. Na prvom mestu je, očekivano, tim SAD, a na drugom je – Srbija. Iako na poslednjoj zvaničnoj svetskoj listi, koju sponzoriše Najk, naš državni tim drži tek osmo mesto.

Momentum. Momentum. Momentum. One imaju taj osećaj sada. Nedavno krunisane Kraljice Evrope nisu izgubile utakmicu u Valensiji prošlog meseca kada su osvoje drugu kontinentalnu krunu u istoriji. Pre nego što bilo ko kaže da je drugo mesto za Srbiju na ovoj listi previsoko, podsetite se da je Srbija sve radila na teži način. Igrale su sa Italijom, Španijom, Belgijom i Francuskom i sve njih je pobedila. A, šta da kažemo o MVP Evropskog prvenstva Sonji Vasić, koja će još nositi zastavu na otvaranju? Bajke su ono što srpskim košarkašicama ide od ruke. I da se podsetimo, kada su 2015. prvi put postale prvakinje kontinenta, na narednim Olimpijskim igrama su osvojile bronzu. Zato plasman u finale možda i nije tako previsok cilj, kao što se u prvi mah učinilo. Ova reprezentacija ume da igra, mentalno je jaka, a selektorka Marina Maljković nastavlja da radi sjajan posao“, stoji na sajtu FIBA.

Treće mesto na ovoj listi je dodeljeno Australiji, pa slede Kina, Belgija, Španija, Francuska…

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka