Pratite nas

Košarka

FIBA Čelendžer: Srbija druga u Šopronu

FIBA Čelendžer: Srbija druga u Šopronu

Ženska reprezentacija Srbije do 20 godina završila je FIBA Čelendžer u Šopronu porazom od Izraela – 53:62 (10:17, 20:18, 16:15, 7:12).

I pre ovog meča, naše devojke znale su da ne mogu na prvo mesto, jer je Mađarska pobedom nad Češkom, kolo pre kraja, obezbedila trofej. Izabranice Miloša Pavlovića su i te kako zaslužile pohvale za rezultate ostvarene u Šopronu. To je ista generacija koja je pre dve godine na juniorskom Evropskom prvenstvu ispala u „B“ diviziju, pa je ovaj turnir pokazatelj da su spremne za povratak u društvo najboljih.

Osetio se umor u igri naših devojaka od prvog minuta. Protiv Izraela su odigrale petu utakmicu za šest dana. Tako da je Izrael rano uspostavio kontrolu i napravio razliku.

To, naravno, nije značilo da će naše devojke da odustanu. Uspele su da se vrate i održe priključak. Ipak, finiš je bolje odigrao Izrael, na kraju i slavio.

Nadežda Nedeljkov je sve vreme turnira u Šopronu bila udarna snaga našeg tima. I sada je bila najefikasnija. Ubacila je 16 poena, četiri trojke, upisala je i pet skokova. Dvocifrene su bile još Nadija Smailbegović sa 14 poena i Višnja Stefanović koja je uz 11 poena, upisala i 13 skokova.

REZULTATI SRBIJE NA FIBA ČELENDŽERU
Srbija – Španija 61:57
Mađarska – Srbija 61:56
Češka – Srbija 76:85
Srbija – R. Irska 74:50
Izrael – Srbija 62:53

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka