Pratite nas

Košarka

FIBA Čelendžer: Španija prva testira Srbiju (17.15)

FIBA Čelendžer: Španija prva testira Srbiju (17.15)

Košarkaška reprezentacija Srbije do 20 godina počeće danas takmičenje na FIBA Čelendžeru u mađarskom gradu Šopronu, a prvi rival našim devojkama od 17.15 časova biće selekcija Španije.

Selektor Miloš Pavlović opredelio se za sledeći sastav: Minela Mehović, Mona Zarić, Isidora Tripković, Nadija Smailbegović, Višnja Stefanović, Nikolija Jovanović, Nadežda Nedeljkov, Sofija Radojčin, Marta Mitrović, Marta Jovanović, Nina Samardžić i Marina Davinić.

On nije mogao da računa na sve devojke koje je želeo da pozove, jer su neke bile sprečene da dođu, pojedine su zauzete na koledžima, a neke su čak prestale da se bave košarkom!

“Najbolje što imamo je došlo. Ja to tako gledam. Ko je tu i ko je spreman da da sebe za reprezentaciju – to je najbolja selekcija. I za mene je ovo nova generacija. Zbog korone, nismo imali mini okupljanja kao prethodnih godina. A čak i kada bismo se okupili, to je sve bilo uslovljeno, opet nisu mogle sve da se odazovu. Ipak moram da budem zadovoljan. Devojke se trude, odigrali smo četiri utakmice. Dve protiv Hrvatske, gde smo jednu pobedili, dok smo obe protiv Rusije izgubili, ali se video napredak. Takođe, vidi se i nedostatak iskustva i rutine. Videćemo”, rekao je Pavlović.

FIBA Čelendžer je novo, neki bi čak rekli i izmišljeno takmičenje, jer predstavlja svojevrsnu zamenu za Evropsko prvenstvo. Zbog nestabilne epidemiološke situacije kontinentalni turniri su otkazani, pa se igraju ovakve “zamene” turnirskog tipa, na kojima se sastaje svako sa svakim.

Srbija će se tako, osim sa Španijom, takmičiti sa ekipama Mađarske, Češke, Izraela i Irske.

“Odigraćemo pet utakmica za šest dana, sa jednim danom pauze. Raspored je težak. Prvo igramo sa Španijom, pa protiv Mađarske koja je pre dve godine bila finalista juniorskog Evropskog prvenstva u Sarajevu, gde je naša selekcija ispala u B diviziju. Puno smo radili i na psihološkoj pripremi tima, da ubedimo devojke da vrede i da to što su tada ispale u B diviziju nema nikakve veze, već da moramo da pokušamo na svakom meču izađemo na teren sa željom pobedimo, a ne da se branimo i da mislimo da je nemoguće”, objasnio je selektor Pavlović.

Zbog toga šef stručnog štaba naše mlade selekcije nije želeo da pred današnji susret sa Španijom postavlja rezultatski cilj.

“Važno mi je da izađemo na teren da damo maksimum, pa ćemo da vidimo za šta će to biti dovoljno. U ovom trenutku je sve ovo velika nepoznanica. Ispadanja nema, nema ni velikog takmičarskog značaja. S tim što ja kao trener zahtevam da i trening ima takmičarski smisao, a ne utakmica. Možda možemo da budemo malo mirniji, bez tenzije. Ali, to može samo da bude neki kvalitet više, da se u slučaju poraza ne ulazi u drame. Ali svakako ćemo u svaki meč izlaziti sa idejom da pobedimo”, naglasio je Pavlović.


RASPORED FIBA ČELENDŽERA

Prvo kolo (12. jul)
(15.00) Češka – Izrael
(17.15) Srbija – Španija
(19.30) Irska – Mađarska

Drugo kolo (13. jul)
(15.00) Španija – Češka
(17.50) Izrael – Irska
(19.30) Mađarska – Srbija

Treće kolo (14. jul)
(15.00) Irska – Španija
(17.15) Češka – Srbija
(19.30) Irska – Mađarska

Četvrto kolo (16. jul)
(15.00) Španija – Izrael
(17.15) Srbija – Irska
(19.30) Mađarska – Češka

Peto kolo (17. jul)
(15.00) Izrael – Srbija
(17.15) Irska – Češka
(19.30) Španija – Mađarska

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka