Pratite nas

Rukomet

Fantazija! Bekament je u polufinalu Evropa kupa

Pevajući kući iz Slovačke! Veliki uspeh napravile su rukometašice Bekamenta, jedan od najvećih za srpski rukomet poslednjih godina. Aranđelovčanke su se plasirale u polufinale Evropskog kupa!

Odličan meč odigrale su pulenke Saše Boškovića i minimalnim porazom, koji je došao samo kao posledica opuštanje u finišu, eliminisale su Dunajsku Stredu – 30:29. Posle sedam razlike u prvom meču u Aranđelovcu (30:23) već posle 35 minuta bilo je jasno koji će tim proći dalje.

Nervozno su oba tima ušla u meč, ali je Bekament imao dve sjajne rukometašice na terenu: Saru Garović, koja je u prvih deset golova Bekamenta sebe ugradila sa četiri pogotka i četiri asistencije, kao i golmanku Mariju Simić, koja je sprečavala Slovakinje da na startu naprave razliku.

Kada se tim stabilizovao, polako su svoje uloge preuzimale Maja Radoičić, a u drugom poluvremenu Katarina Stepanović i Sanja Rajović.

Simićeva je ključnu odbranu imala pet sekundi pre kraja poluvremena, kada je skinula zicer i sprečila da Dunajska Streda ode na poluvreme sa obećavajućih tri gola razlike.

Drugo poluvreme je krenulo serijom Bekamenta 3:0, preuzimanjem vođstva i od tog trenutka meč je imao samo jedan smer – ka polufinalu za srpski tim.

Ekipa Bekamenta će se u borbi za finale Evropskog kupa sudariti sa španskom Malagom.

DUNAJSKA STREDA – BEKAMENT 30:29 (17:15)
(prvi meč 23:30)

DUNAJSKA STREDA: Elo 11, Juhos 6, Penzes 5, Oguntoje (8 odbrana), Rajnohova 3, Bizikova 2, Jagodić 1, Nemetova 1, Pastorkova 1, Kučerova, Mesaroš, Sari, Demeter, Bugarova, Magera (4 odbrane), Olahova.

BEKAMENT: Stepanović 7, Simić (9 odbrana), Radoičić 5, Rajović 5, Garović 5, Kocić 4, Radojičić 1, Petrović 1, Mančić 1, Mitrović, Preković, Anić, Ankić, Agatunović, Nićiforović (4 odbrane).

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet