Pratite nas

Košarka

EP U16: Srbija osvojila trofej!

Košarkaška U16 reprezentacija Srbije osvojila je prvo mesto na Evropskom prvenstvu B divizije u Podgorici!

Tim koji vodi selektorka Biljana Stanković tako je peharom krunisao sjajne partije koje je pružao tokom turnira u glavnom gradu Crne Gore. U finalu je rutinski pregažena Turska sa 84:66 (19:15, 25:13, 26:6, 14:32).

Prethodno su samim plasmanom u finale, naše devojke izborile povratak u „A“ diviziju i time čak i premašile cilj koji je pred njih postavljen.

Posle koliko-toliko izjednačenog starta, u kome je naš tim ipak bio korak ispred, sve dileme su praktično rešene već u drugoj četvrtni. Mnogo bolja odbrana, donela je i više laganih poena i stalni rast prednosti Srbije. Do velikog odmora ona se popela na 16 poena – 44:28.

Serijom 10:2 naše devojke su otvorile drugo poluvreme i rešile sve dileme. Naravno da to nije značilo i da će do kraja da se opuste. Nikako. Nisu odustale od igre koja im je donela povratak u A diviziju, pa na kraju i ovaj pehar.

Turska nije izdržala pritisa, u trećem periodu stala je na samo šest poena, a Srbija pred poslednji mali odmor prednost uvećala na 36 poena.

Jana Vesić je sa 18 poena bila najefikasnija, Minja Aranđelović je dodala 15, Jovana Popović 14 uz sedam skokova, dok je Lana Marić stala na 12 uz 11 skokova.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka