Pratite nas

Miks

EP u Vroclavu: Ženski tim zauzeo osmo mesto

Ženski tim Srbije osvojio je osmo, a muški sedmo mesto u ekipnim takmičenjima u gađanju MK puškom iz trostava poslednjeg dana Evropskog prvenstva malokalibarskim oružjem u Vroclavu.

U ženskom timu bile su Andrea Arsović, Sanja Vukašinović i Teodora Vukojević. U prvoj fazi su pogodile 1.307 krugova i kao sedmoplasirane se kvalifikovale za drugu fazu. Najprecizniji je bio sastav Nemačke, izjednačivši evropski rekord koji je upravo tim Srbije postigao na prošlogodišnjem EP u Osijeku – 1.328 krugova.

U drugoj fazi je vođena izjednačena borba za mesta u mečevima za medalje. Srbija je skupila 864 kruga, a kao četvrtoplasirana, sa pet više, u duel za treće mesto prošla je Ukrajina.

Muški sastav Srbije (Milenko Sebić, Milutin Stefanović, Lazar Kovačević) je u prvoj fazi kvalifikacija, u kojoj svaki član tima puca po 45 metaka, skupio 1.317 krugova. Srpski trio je zauzeo četvrtu poziciju i prošao među osam najboljih. Druga faza je nešto kraća, svaki član ispaljuje po 30 metaka. Naš tim je zabeležio rezultat od 865 krugova i završio kao sedmi.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks