Pratite nas

Miks

EP u Osijeku: Zorani Arunović za dva kruga izmaklo finale

streljaštvo evropsko prvenstvo
Zorana Arunović na liniji (Foto: Streljački savez Srbije)

U popodnevnom i večernjem programu prvog dana na Evropskom prvenstvu za seniore u Osijeku, održana su takmičenja pištoljem. Dvoje naših strelaca je bilo blizu finala.

Zorana Arunović je vazdušnim pištoljem izborila 11. mesto, pogodila je 573 kruga, a u finale bi prošla sa 575. Brankica Zarić je zauzela 45, a Jasmina Milovanović 52. poziciju.

Obe srpske ekipe pištoljem su prošle u drugu fazu timskog takmičenja, muškarci sa šestog, a žene sa sedmog mesta.

Sem dve ekipe pištoljem, Srbiju će u drugoj fazi ekipnog takmičenja predstavljati i muški tim puškom, koji je jutros osvojio drugo mesto u prvoj rundi.

Inače, Milenko Sebić je “upucao” olimpijsku normu u pušci i postao time 69. srpski predstavnik na Igrama u Tokiju.

Juniorke na EP: Puškom do petog, a pištoljem do šestog mesta

U prepodnevnom delu programa održano je takmičenje u vazdušnoj pušci za žene. Andrea Arsović je zauzela 17. mesto, Teodora Vukojević je bila 19, a Sanja Vukašinović 86. Ekipno gledano Srbiji je pripalo 19. mesto.

Sutra se, kvalifikacijama u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava, nastavljaju juniorska takmičenja. U ženskoj konkurenciji takmičiće se Marija Kolarević, Emilija Ponjavić i Anja Knežević. Našu zemlju će u takmičenju juniora predstavljati Marko Ivanović i Dimitrije Gaćeša. Finale za juniorke je sutra, a za juniore u sredu.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks