Pratite nas

Miks

EP u kajaku: Medalja izmakla Milici Novaković za 25 stotinki

milica novaković kajakašica
Milica Novaković (Foto: Nebojša Radović / KSS)

Reprezentativci Srbije nisu uspeli da se danas domognu medalja na Evropskom prvenstvu u kajaku u Poznanju.

Najbliža odličju je bila Milica Novaković, koja je zauzela peto mesto u jednosedu na 200 metara. Novaković je najkraću deonicu izveslala za 42.776 sekundi i medalja joj je izmakla za 25 stotinki. Milicu sutra očekuje finale jednoseda na 500 metara u 11 sati i 32 minuta.

Kristina Bedeč u finalu jednoseda na 1.000 metara zauzela je šesto mesto, pošto je stazu izveslala za 4 minuta i 22.408 sekundi. Do kraja šampionata Kristinu očekuje i finale u jednosedu na 5000 metara koje se vesla poslednjeg dana takmičenja u 14 sati i 41 minut.

Ni muškarci nisu imali više sreće. Četverac na 500 metara koji su veslali Nebojša Grujić, Marko Novaković, Marko Dragosavljević i Vladimir Torubarov zauzeo je šesto mesto u vremenu 1 minut i 26.365 sekundi.

Bojan Zdelar je osvojio sedmo mesto u finalu jednoseda na 1000 metara, pošto je trku izveslao za 3 minuta i 47.765 sekundi.

Sjajno polufinale imao je Strahinja Stefanović, kao prvi se  plasirao u finale jednoseda na 200 metara, koje će se veslati u nedelju tačno u podne.

Obe posade dvoseda na 200 metara takmičenje na Evropskom prvenstvu završile su u polufinalu. Marija Dostanić i Anastazij Bajuk polufinale su završile na petom mestu, dok su Nebojša Grujić i Marko Dragosavljević zauzeli šesto mesto.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks