Pratite nas

Košarka

Emotivna ispovest Tine Krajišnik posle SP u Sidneju

Foto: FIBA

Kapitenka košarkaške reprezentacije Srbije Tina Krajišnik na emotivan način je preko društvenih mreža dala svoj osvrt na minulo Svetsko prvenstvo, na kojem je naša podmlađena selekcija stigla do četvrtfinala.

„Retko se oglašavam na društvenim mrežama ali sada imam potrebu da napišem par reči kojima bih sumirala iskustvo igranja na SP i istakla jednu važnu činjenicu.

Iz ličnog ugla sam ovo prvenstvo doživela posebnim jer je prvi put da nastupamo u podmlađenom, izmenjenom sastavu. Ni same nismo znale koliko daleko možemo da dosegnemo. Sigurne u naš rad, posvećenost i sa snom o svetskoj medalji smo otišle u Sidnej. Ostalo ste imali prilike da vidite… Sigurna sam da će ove devojke dosanjati taj san o svetskoj medalji prvom sledećom prilikom.

Prethodnih dana ste mogli na internetu da vidite moje slike sa podlivima nakon preloma nosa. Nažalost to je bio jedan od pehova koji su me zadesili  tokom prvenstva, pored rupture lista koja mi se desila usled jakog udarca u misić te mi je poslednji meč bio posebno težak. Bavljenje kontaktnim sportom sa sobom nosi i tu mogućnost, nažalost… No mediji su to prilično ispratili kao  svojevrsnu senzaciju.

Ovo što ću sada napisati neko će okarakterisati kao nenormalno, pokusavajući da objektivno sagleda zdravstveni aspekt bavljenja sportom.

Ali normalnost je relativna stvar. Naročito u slučaju našeg tima. Gde su granice bola i da li za nas one postoje kada ih srce i želja nadvladaju?

NISAM ja jedina igračica koja je obukla dres reprezentacije i igrala sa bolom, prelomom ili pokidanim mišićem. Naročito nisam jedina koja je ostavila srce na terenu svaki put kada dobije priliku da se bori za svoju zemlju.

Da se ovo dogodilo bilo kojoj igračici u našoj ekipi garantujem da bi uradila isto, izašla na teren na LIČNU inicijativu i borila se do poslednjeg atoma snage.

Zato imam POTREBU da ovo napišem i da odam POČAST svakoj igračici reprezentacije koja je sopstvene interese,životne planove pa i zdravlje podredila timu.

Jer na kraju tim uvek dobija“.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka