Pratite nas

Borilački sportovi

Emilija Antanasijević juniorska prvakinja Evrope!

Karatisti Crvene zvezde Emilija Antanasijević i Aljoša Petrović okitili su se medaljama na Evropskom prvenstvu u Katovicama u Poljskoj.

Oni su ujedno bili jedini predstavnici Srbije na šampionatu u tradicionalnom karateu u svim stilovima.

Emilija je u izuzetno jakoj juniorskoj konkurenciji osvojila prvo mesto i zlatnu medalju u katama. Naša karatistkinja je i u borbama bila sjajna i osvojila je drugo mesto i srebrno odličje.

Emilija i Aljoša učestvovali su i u takmičenju embu (prikaz karate veštine) gde su timskim radom došli do trećeg mesta i bronzane medalje.

„Što se moje, juniorske, kategorije tiče, najveći zadatak su mi zadale protivnice iz Poljske, Rumunije, Ukrajine i Češke, jer iz tih država dolaze takmičarke koje su među najkvalitetnijim karatistkinjama u Evropi. To me nije obeshrabrilo i sprečilo da u katama pobedim svaki meč rezultatom 5:0 i osvojim zlato, a u borbama srebro. Nastupila sam i u embu timu, sa Aljošom Petrovićem gde smo osvojili bronzu. Aljoša je ovoga puta, zbog povrede, ostao samo na jednoj medalji. Zajedno smo je osvojili u toj timskoj kategoriji“, istakla je Antanasijevićeva.

Emilija i Aljoša su već dugo članovi Crvene zvezde i sa najznačajnijih takmičenja u Srbiji, Evropi, pa i svetu, donose medalje.

„Ovo je uspeh svih nas, trenera Igora Gajića, Srbije, pa i karatea čiju smo istoriju upotpunili, baš kao i Crvene zvezde pod čijim se imenom takmičimo mnogo godina, jer jedno tako veliko ime, upravo to i zaslužuje – velike rezultate“, poručila je Emilija.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Borilački sportovi