Pratite nas

Fudbal

Ema Aleksić: Želim da budem najbolji golman Evrope

Crvena zvezda će u nastavku sezone na golu imati jednu od najambicioznijih i najtalentovanijih čuvarki mreže u regionu.

Ema Aleksić ima 16 godina, ali želi da u prolećnom delu Superlige bude nezamenjiva na golu crveno-belih.

Jesenas je nastupala za B tim kluba sa “Marakane”, ali je stručni štab “starije sestre” rešio da Emi pruži šansu pošto je Jovana Petrović rešila da karijeru nastavi u Norveškoj.

“Za mene je ovo velika čast koju su mi ukazali čelnici kluba. Pružili su mi priliku da branim boje prvog tima i hvala im na tome. Rad, trud i disciplina su dali rezultat”, kaže Aleksićeva za SportFem.

Njene ambicije su da se ustali na golu Zvezde, zatim da u narednim godinama pomogne crveno-belim da osvoje titulu šampiona, ali to je samo početak njenih ciljeva.

“Treniram jako i potpuno sam se posvetila golmanskom pozivu. Ovo je tek početak, imam još da učim i da se usavršavam da bih postigla nivo koji sam zacrtala. Cilj mi je da budem najbolji golman Evrope. Međutim, postavila sam mnogo “prolaznih kapija” na putu ka tom konačnom cilju. Jedna od njih je da sa Crvenom zvezdom osvojim prvenstvo i igram u Ligi šampiona”, objašnjava Ema.

Ona je ujedno standardna članica omladinske reprezentacije Srbija, koja takođe ima velike planove.

“Što se tiče reprezentacije, prošli smo prvo kolo kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za U17. U februaru idemo za Norvešku gde nas očekuje drugi krug… Nadamo se uspehu i odlasku na Evropsko prvenstvo. Najlepši će osećaj braniti boje svoje zemlje”, podvlači Ema Aleksić.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Fudbal