Pratite nas

Miks

Dva zlata u Zagrebu: Arunovićeva i Mikec precizniji od svetskog rekorda

zorana arunovic
Foto: Streljački savez Srbije

Srpski strelci blistali su drugog dana 45. „Trofeja Mladosti“ u Zagrebu, tokom koga su održana nadmetanja vazdušnim pištoljem.

Olimpijski vicešampion Damir Mikec (Policajac) je bio najbolji u muškoj, a Zorana Arunović (Olimpik 011) u ženskoj konkurenciji.

Oboje su postigli nove državne rekorde finala, bolje od važećih svetskih rekorda.

Naši predstavnici su osvojili i obe srebrne medalje. U nadmetanju seniora drugi je bio Duško Petrov, a kod dama srebrom se okitila njegova klupska drugarica iz Kikinde Jelena Tomić.

Zorana Arunović je postigla ubedljivo najbolji rezultat dana u kvalifikacijama – 584 kruga. U finalu je poput Damira Mikeca dominirala od početka i trijumfovala sa 247,0 kruga, što je za 0,1 bolje od dosadašnjeg Zoraninog državnog, ujedno i svetskog rekorda finala – 246,9 krugova, postignutog na Evropskom prvenstvu u Mariboru 2017.godine.

Rezultat Arunovićeve iz Maribora će ostati svetski rekord, s obzirom da se planetarni rekordi priznaju samo na kontinentalnim, svetskim prvenstvima, Svetskim kupovima i Olimpijskim igrama. Međutim, miting u Zagrebu ispunjava uslove za priznavanje državnih rekorda.

Prvog dana turnira u Zagrebu dve bronzane medalje puškom su Srbiji doneli Andrea Arsović i Milutin Stefanović.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks