Pratite nas

Ostali Sportovi

Dva četvrta mesta za kajakaše Srbije za kraj SP

Srbija je šampionat sveta za juniore i mlađe seniore završila sa dve osvojene medalje – zlatom Bojana Zdelara u jednosedu na 500 metara i srebrom Marije Dostanić u istoj disciplini, ali i četiri četvrta mesta.

Srpske kajakašice Dina Bacelj i Dunja Stanojev zauzele su danas četvrto mesto u dvosedu na 500 metara na Svetskom prvenstvu za juniore i mlađe seniore portugalskom Montemor o Velju.

One su deonicu izveslale za minut i 56,90 sekundi.

Zlatnu medalju osvojila je posada Mađarske (1:47,84), srebro posada Nemačke (1:48,58), dok su se bronzom okitile takmičarke iz Slovačke (1:51,77), preneo je Kajakaški savez Srbije.

Tim Srbije je takmičenje u Portugaliji završio na deobi 11. mesta po broju osvojenih medalja.

Selektor reprezentacije u sprintu Pavle Jovanov rekao je da je zadovoljan rezultatima ostvarenim na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu.

“Dve medalje, od toga jedna zlatna, uz još četiri četvrta mesta, a čak deset posada u finalima. To potvrđuje da je ova ekipa kvalitetna i da zaslužuje da se nađe u vrhu sveta u mlađim kategorijama. Ovo su sve perspektivni takmičari i neki od njih će uskoro veslati i u seniorskim kategorijama”, rekao je Jovanov.

Po njegovim rečima, rezultati iz Portugalije daju „vetar u leđa“ pred prvenstvo Evrope koje će se naredne godine održati na Adi Ciganliji u Beogradu.

Nadam se da će ovo motivisati i ostale takmičare i da time osiguramo da srpski kajak nastavi da bude u samom svetskom vrhu”, rekao je Jovanov.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Ostali Sportovi