Pratite nas

Rukomet

Dunja Tabak: Sazrela sam u Želji i spremna sam za ulogu lidera

Rukometašice Železničara iz Inđije trenutno se trećeplasirane u Arkus ligi Srbije, sa pet pobeda i samo jednim porazom, a najzaslužnija za takav učinak je Dunja Tabak (20). Devojka koja igra na poziciji levog beka postigla je ove sezone 43 gola na šest utakmica, odnosno u proseku nešto više od pet golova po meču.

Iako veoma mlada preuzimala je odgovornost u najneizvesnijim mečevima. Još u drugom kolu dala je 12 golova Beogradu u tesnoj pobedi 28:26, a u proslednjoj utakmici zatrpala je mrežu kragujevačkog Radničkog sa čak 14 golova u pobedi 40:32.

“Veoma sam ponosna na moje devojke zbog meča sa Radničkim. Bila je to veoma dobro odigrana utakmica, sa puno žara i borbe”, kaže Dunja za SportFem.

Izdanje protiv prošlogodišnjeg finaliste plej-ofa bilo je ubedljivo najbolje ove sezone za tim iz Inđije. I to ne govori samo konačnih 40 golova u mreži rivala, već sigurnost i dominacija tokom čitavog meča.

Postojao je, međutim, poseban motiv kod domaćih rukometašica.

“Utakmica sa Radničkim iz prošle sezone, a reč je o našem porazu u poslednjem kolu ligaškog dela (25:24) zbog kojeg smo ostale bez plej-ofa, ostavila je žal, ali i veliku želju za pobedom u ovoj sezoni i dodatno nas je motivisala da pobedimo utakmicu.”

A među svim ekstra motivisanim devojkama iz Inđije, prednjačila je Dunja Tabak čiji je svaki šut završio u mreži rivala!

Uprkos tome što joj je tek 20 godina, Dunja je već izrasla u lidera tima i spremno se nosi sa pritiskom očekivanja da u svakoj utakmici “povuče” svoj tim ka pobedi.

“Saradnju sa Železničarom započela sam pre tri godine, a veliki deo ekipe koja se tad okupila i dalje je zajedno. One su te koje me motivišu da sve zajedno, sa klubom, rastemo i napredujemo. Dosta sam sazrela u Želji kao igrač, ali kao i čovek. Samim tim se lakše borim sa pritiskom i uživam u ulozi lidera na terenu. Sve ima svoje prednosti i mane, ali rukomet je moja najveća ljubav u kojoj želim da se ostvarim.”

Jagodina je godinama unazad nedodirljiva u srpskom rukometu, ali njena dominacija je ujedno budila i razvijala glad kod ostalih timova da skinu prvaka sa trona. Železničaru je prošle sezone izmakao plej-of, ali prva trećina aktuelnog šampionata jasno pokazuje da devojke iz Inđije imaju visoke ambicije.

“Oduvek sam zagovornik toga da ništa nije nemoguće ako nešto dovoljno jako želiš i ako si spreman da se boriš za to. Naš moto u klubu je “Ništa ispod maksimuma”, pa se time i vodimo u ovoj sezoni. Pokazaćemo ljudima koji budu pratili naše utakmice, pre svega, lepu i modernu igru, to je ono u šta sam sigurna. Nadam se da će nas pratiti dobri rezultati, možda dođemo i do prvog mesta.”

Već večeras Železničar i Dunja biće pred novim velikim izazovom, jer gostuju Naisi u Nišu od 18.30.

“Ono što smo svi videli u prethodnim kolima jeste da u ovoj sezoni svako svakog može da pobedi. Maksimalno poštujemo ekipu Naise i očekujemo jedno teško gostovanje, ali se naravno nadamo pobedi i težićemo ka tome da osvojimo oba boda”, poručuje Dunja Tabak.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet