Pratite nas

Sportovi u vodi

Dunav liga: Remi i četiri poraza srpskih klubova

Dunav liga vaterpolo

Vaterpolo Dunav liga nije dobro počela za srpske klubove. Susret sa ekipama iz regiona pokazatelj je trenutne snage naših najboljih timova.

Samo je Palilula u duelu sa slovačkim Košicama osvojila bod (11:11), dok su srpski prvoligaši izgubili u preostale četiri utakmice.

Prvo je mađarski Eger bio uspešniji od Vojvodine rezultatom 14:9, a onda je Dunajvaroš razbio viceprvaka Srbije, Crvenu zvezdu, rezultatom 20:9. Crveno-bele su jači otpor pružile hrvatskom Jadranu iz Splita, ali i u tom susretu morala da položi oružje – 14:7.

Osvajač “duple krune” u Srbiji, novosadska Vojvodina, takođe je odigrala bolje u drugom susretu, ali je poražena od zagrebačke Mladosti sa 13:11.

Regionalna Dunav ligu ove godine, u svom trećem izdanju, igra se u drugačijem formatu, pošto će biti održan samo jedan turnir u mađarskom Sentešu.

Biće odigrano ukupno 29 utakmica za četiri dana, a ekipe su podeljene u dve grupe.

Već danas program će biti nastavljen, a u Grupi B od osam časova biće odigran srpski derbi Palilula – Crvena zvezda. Vojvodina će u 12.30 igrati protiv Hapoela u okviru Grupe A.

Potom će u bazen ponovo vaterpolistkinje Zvezde, kojima će u meču od 14 časova rival biti Košice, dok će Palilula od 15.30 ukrstiti koplja s koleginicama iz splitskog Jadrana.

Novosađanke će svoj drugi meč odigrati u 17 časova protiv domaćina Senteša.

DUNAV LIGA

Četvrtak

Vojvodina – Eger 9:14

Crvena zvezda – Dunajvaroš 9:20

Palilula – Olimpija Košice 11:11

Vojvodina – Mladost Zagreb 11:13

Crvena zvezda – Jadran Split 7:14

Petak

(08.00) Palilula – Crvena zvezda

(12.30) Hapoel – Vojvodina

(14.00) Košice – Crvena zvezda

(15.30) Jadran – Palilula

(17.00) Senteš – Vojvodina

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Sportovi u vodi