Pratite nas

Tenis

Dubl Krunić/Stojanović prošao još jednu rundu

Krunić i Stojanović u finalu dubla u Beogradu

Rane koje su ostale u singlu, srpski dubl Nina Stojanović/Aleksandra Krunić zaceljuje odličnim igrama u konkurenciji parova.

Njih dve su danas preskočile još jednu prepreku na grend slemu u Londonu. Nina i Aleksandra bile su bolje od para Mona Bartel/Julija Vachačik, koje brane boje Nemačke – 7:5, 6:3.

Sjajno su igrale Stojanović i Krunić, u prvom setu su gubile 4:0 i uspele da fantastičnom serijom naprave preokret i dobiju taj deo meča. U drugom, pak, nisu dopustile rivalkama nijedan brejk, štaviše, one su ga napravile za 3:1 i tu prednost su sačuvale do kraja.

U narednom kolu Nina i Aleksandra će igrati protiv para koji čine Kanađanka Šaron Fihman i Meksikanka Đulijana Olmos, koje su meč drugog kola dobile bez borbe.

Po informacijama koje su pre nekoliko dana izneli iz Teniskog saveza Srbije, Nina Stojanović će igrati na Olimpijskim igrama u Tokiju u singlu, a prva je rezerva, zajedno sa Aleksandrom Krunić, u dublu. Ako neki par koji se kvalifikovao odustane od put za Japan, uskočiće srpski sastav.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Tenis