Pratite nas

Miks

Dragana Jovanović najbolja na Kupu nacija u Somboru

Srpska reprezentativka Dragana Jovanović osvojila je pehar namenjen najboljoj bokserki međunarodnog turnira Kup nacija 2023, koji je održan u Somboru.

Jovanovićeva je u finalu u kategoriji omladinki do 52 kg savladala Azerbejdžanku Ajnur Mikajlovu.

„Prvi cilj u 2023. bilo mi je upravo zlato na Kupu nacija, što sam ostvarila i sada maksimalno motivisana i puna samopouzdanja gledam u nastavak ove takmičarske sezone. Na proleće ću učestvovati na EP, na kojem ciljam zlato. Krajnji cilj i ostvarenje sna, koji bi značio da se svaki minut uloženog rada, vremena, svaka kap znoja isplatila je plasman na OI u Parizu 2024. godine. Posvećena sam zadatku koji sam postavila ispred sebe i verujem da ću uz izuzetnu podršku kluba Sombor i Bokserskog saveza Srbije stići do cilja„, izjavila je Jovanovićeva, preneo je Bokserski savez Srbije.

Srpske bokserke Jelena Zekić, Jasmina Nađ, Nataša Lukić, Mila Katić i Andrea Mitrović trijumfovale su u svojim težinskim kategorijama.

Za najbolju reprezentaciju Kupa nacija proglašena je selekcija Srbije, koja je na ovom turniru brojala 25 takmičarki. Na Kupu nacija u boksu za žene, omladinke, juniorke i školarke učestvovalo je 108 takmičarki iz 14 država, a organizator je bio BK Sombor pod pokroviteljstvom Grada Sombora i u partnerstvu sa BSS.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks