Pratite nas

Ostali Sportovi

Dobar start kajakaša, Milica Novaković kao druga u polufinale

milica novaković kajak
FOTO: Nebojša Radović / KSS

Srpska kajakaška družina dobro je startovala na Svetskom kupu u Segedinu, koji je krenuo danas pre podne.

Njih desetoro se takmičilo u prepodnevnom delu programu i svi su ispunili očekivanja.

Uspešna u prvoj trci u međunarodnoj konkurenciji od 2019. godine, bila je i Milica Novaković, koja je izborila mesto u polufinalu. Novaković je u kvalifikacijama kroz cilj prošla kao druga u vremenu 42.71 i za prolaz u finale boriće se sutra.

Mesto u polufinalu izborila je i Tijana Arsić u jednokleku na 200 metara. Arsićeva je u svojoj trci kvalifikacija zauzela 7. Mesto u vremenu 53.27. Polufinale C1-200 vesla se u subotu od 09:16 časova.

Tijana je bila uspešna i u konkurenciji jednokleka na 500 metara, gde se plasirala u polufinale. Arsićeva je u kvalfikacijama zauzela peto mesto u vremenu 2:11.77 i za plasman u finale boriće se danas od 15 časova.

Takmičenje u kvalifikacijama u pojedinačnim čamcima na 1000 metara plasmanom u polufinale zaokružila je Kristina Bedeč, koja je trku izveslala za 4 minuta i 16.17 sekundi. Polufinale K1-1000 u konkurenciji dama vesla se večeras od 10 sati i 3 minuta. Plasman u finale izboriće tri prvoplasirane takmičarke.

Kada su muškarci u pitanju, Strahinja Stefanović i Marko Novaković su prošli u polufinale jednoseda na 200 metara, isto kao i Bojan Zdelar i Ervin Holpert na 1.000 metara, kao i Mihajlo Malović u jednokleku na 1.000 metara.

Mesto u polufinalu izborili su i Vladimir Torubarov i Stefan Vekić u dvosedu na 500 metara. Torubarov i Vekić u kvalifikacijama su veslali 1:34.98 što im je donelo drugo mesto.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Ostali Sportovi