Pratite nas

Miks

Do Tokija još 50 dana, Srbija sa 70 predstavnika

Olimpijski komitet Srbije
Foto: Olimpijski komitet Srbije

Olimpijske igre u Tokiju počinju za tačno 50 dana. Od 23. jula do 8. avgusta najbolji sportisti na svetu nadmetaće se u glavnom gradu Japana za prestižna olimpijska odličja.

Na današnji dan, Olimpijski tim Srbije koji će nastupati u Tokiju broji 70 članova, a poslednja se kvalifikovala karatistkinja Jovana Preković u kategoriji do 61 kg. Nema sumnje da će do početka Igara taj broj biti sve veći, kako se budu održavala i ostala kvalifikaciona takmičenja.

Nedavno je održan poslednji sastanak Koordinacione komisije Međunarodnog olimpijskog komiteta zadužene za organizaciju Olimpijskih igara u Tokiju. Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah istakao je da nakon ovog sastanka sledi poslednja, operativna faza organizacije Olimpijskih igara u Tokiju koje počinju 23. jula i trajaće do 8. avgusta.

Olimpijske igre su sve bliže, i od ovog momenta mi smo u potpunosti posvećeni tome da organizujemo sigurne i bezbedne Olimpijske igre za sve učesnike, i ulazimo u finalnu fazu organizacije. Sportisti širom sveta šalju zahvalnost japanskom narodu i našim partnerima u Japanu za posvećenost i temeljne pripreme za najveći sportski događaj, a mi se radujemo Igrama na kojem će svi sportisti sveta dobiti priliku da zasijaju u najboljem svetlu i pokažu svetu kako pravi šampioni prelaze preko svake prepreke”, rekao je Tomas Bah nakon sastanka Koordinacione komisije.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks