Pratite nas

Fudbal

Direktor ženskog fudbala u UEFA: Superliga ruši sve planove

nadin kesler uefa
I ona je krenula u obračun s bogatima - Nadin Kesler

Bivša nemačka fudbalerka Nadin Kesler, šef ženskog fudbala u UEFA, smatra da je Superliga “direktna pretnja svim planovima” koje je upravljačko telo evropskog fudbala zacrtalo zajedno sa klubovima i ligama, a naročito je pretnja novoj Ligi šampiona žena.

Kesler se oglasila pismom za javnost u kojem je osudila vest o stvaranju ženske Superlige.
Odluka o formiranju novog takmičenja dolazi bez ikakvih konsultacija i u trenutku kada se UEFA Liga šampiona za žene sprema za ozbiljne promene od sledećeg leta. Drugim rečima, to je direktna pretnja svim planovima koje smo pažljivo sačinili, zajedno sa Udruženjem evropskih klubova (ECA), njenim klubovima i ligama, a u vezi sa novom Ligom šampiona. To je turnir koji će pružiti veću vidljivost, više konkurencije, finansijsku nagradu i solidarnost, a sve u cilju stvaranja nove ere za ceo ženski fudbal“, napisala je Kesler.

Bivša nemačka fudbalerka istakla je da će Liga šampiona, za razliku od Superlige, biti “otvorena” i da će zato “omogućiti klubovima i igračima iz cele Evrope da nastave sa snom o osvajanju najprestižnijeg klupskog trofeja na svetu”.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Fudbal