Pratite nas

Borilački sportovi

Desetoro džudista u Abu Dabiju

Anja Obradović: Svetska bronza je ostvarenje sna, sad maštam o OI

Grand Slam turnir u džudou održaće se u Abu Dabiju, Ujedinjeni Arapski Emirati, od 21. do 23. oktobra 2022. godine. Na ovom takmičenju u organizaciji Međunarodne džudo federacije (IJF), učestvovaće 414 džudista iz 65 zemalja sa 5 kontinenata.

Srbiju će na džudo Grand Slam-u u Ujedinjenim Arapskim Emiratima predstavljati desetoro sportista, pet devojaka i petorica muškaraca.

Petoro naših predstavnika, Aleksandar Kukolj, Nemanja Majdov, Anja Obradović, Marica Perišić i Milica Nikolić, učesnici su Olimpijskog programa “Pariz 2024”.

Prošlogodišnji vicešampion sveta, naš sjajni Aleksandar Kukolj, slobodan je u prvom kolu ovog takmičenja. Kukolj će se u drugom kolu u težinskoj kategoriji do 100kg boriti protiv takmičara iz Hrvatske, Marka Kumrića. Nemanja Majdov, šampion sveta iz 2017. godine i osvajač bronzane medalje na Svetskom prvenstvu 2019. godine, u prvom kolu u kategoriji do 90kg takmičiće se protiv Ći Hana iz Kine.

Milica Nikolić, bronzana sa Evropskog prvenstva 2018. godine i dvostruka osvajačica srebrne medalje na Mediteranskim igrama u Taragoni 2018 i Oranu 2022, na Grand Slam-u u Abu Dabiju nastupiće u težinskoj kategoriji do 48kg. Milica će svoj nastup na ovom takmičenju započeti borbom protiv takmičarke iz Kineskog Tajpeja, Čen-Hao Lin.

Marica Perišić, osvajačica zlatne medalje na ovogodišnjim Mediteranskim igrama održanim u Oranu, u prvom kolu takmičenja u kategoriji do 57kg boriće se protiv Kineskinje Lil Zao. Anja Obradović, osvajačica bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Budimpešti 2021. godine, u prvom kolu u kategoriji do 63kg susrešće se sa takmičarkom iz Nemačke, Nadjom Bazinski.

Pored kategorisanih sportista Olimpijskog komiteta Srbije u okviru Olimpijskog programa “Pariz 2024”, predstavnici Srbije na ovom džudo takmičenju su po kategorijama:

Strahinja Bunčić – do 66kg;

Uroš Nenković – do 81kg;

Bojan Došen – do 100kg;

Nadežda Petrović – do 52kg;

Milica Žabić – preko 78kg.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Borilački sportovi