Pratite nas

Borilački sportovi

Deset Srpkinja u finalu Kupa nacija

Foto: BSS

U Somboru počeli finalni dueli na Kupu Nacija! Čak 10 Srpkinja uspelo je da se plasira u finale i to šest seniorki, dve mlade bokserke i dve omladinke.

Bilo je sjajno gledati prethodnih dana mečeve u Somboru, na kojima su nastupale bokserke iz čak 18 zemalja. Svi zainteresovani direktan prenos mogu gledati i preko kanala „Arena Fight“.

Najteži put do finala imala je naša olimpijka Nina Radovanović, koja je u kvalifikacijama pobedila reprezentativku Rusije, a u polufinalu je bila bolja od Mađarice. Njen finalni meč gledaćemo u nedelju od 18:30, protiv Velšanke, za koju kažu da je velika nada boksa u Velikoj Britaniji.

Nadamo se i odličnim mečevima naših Jelene Zekić, Nataše Sandrine, Nikolina Gajić, Aleksandre Tepavac i Milene Matović.

Može se reći da i ovaj turnir generalna proba pred Svetsko prvenstvo u Istanbulu. Srpski ženski boks se razvija neprestano. Učiniću sve da osvojim zlatnu medalju u Somboru. I ovim putem želim da se zahvalim Bokserskom savezu Srbije, na sjajnoj podršci koju nam daje. A mi devojke učinićemo sve da iz Istanbula neka od nas osvoji medalju“, poručila je Nikolina Gajić, članica BK Partizan, poznata pod nadimkom „Princeza ratnica“.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Borilački sportovi