Pratite nas

Sportovi u vodi

Deset klubova u borbi za vaterpolo krunu

ženski vaterpolo

Vaterpolo savez Srbije predstavio je novi sistem takmičenja u Prvenstvu i Kupu Srbije za vaterpolistkinje, kako za seniorke, tako i za mlađe kategorije.

Za Prvenstvo Srbije prijavilo se čak deset ekipa, a to su: Vojvodina, Crvena zvezda, Palilula, Taš 2000, Spartak, Senta, Vračar, Valis, Šabac, kao i novoosnovani Partizan, koji do početka takmičenja mora da ispuni uslove za dobijanje licence za takmičnje, pišu Vaterpolo vesti.

Šampionat Srbije će se igrati u tri faze. Već od 5. do 7. novembra na programu će biti kvalifikacioni turniri, a u toj fazi će deset klubova biti podeljeno u dve grupe. U grupi A su Vojvodina, Taš 2000, Senta, Vračar i Šabac, a u grupi B Crvena zvezda, Palilula, Spartak, Valis i Partizan. Po dve najbolje plasirane ekipe iz svake grupe obezbediće mesto u Prvoj A, a preostalih šest klubova će igrati u Prvoj B ligi.

U Prvoj A ligi klubovi će od 13. novembra do 19. marta odigrati utakmice po dvostrukom bod sistemu, a posle šest kola biće poznat plasman pred plej-of. Plej-of počinje 2. aprila, kada se igraju prve utakmice polufinala, u kojem će se sastati prvoplasirani i četvrtoplasirani, odnosno drugoplasirani i trećeplasirani tim. Nedelju dana kasnije na programu su revanš mečevi, a pobednici tih duela će se plasirati u finale. U borbi za prvo i treće mesto igraće se na dve pobede, a termini su 30. april, 14. maj i, ako bude potrebe, 28. maj.

U Prvoj B ligi šest ekipa će igrati takođe po dvostrukom bod sistemu od 14. novembra do 27. marta, a posle 10 odigranih kola uslediće plej-of za četiri najbolje ekipe i sistem takmičenja je isti kao u Prvoj A ligi, s tim da će se klubovi tu boriti za peto i sedmo mesto.

Za takmičenje u Kupu Srbije prijavilo se šest ekipa: Crvena zvezda, Vojvodina, Taš 2000, Valis, Šabac i Partizan. Sistem takmičenja ove sezone nešto drugačije. Prvo će se igrati jedan kvalifikacioni turnir od 16. do 18. decembra, a potom će 28. decembra dve najbolje plasirane ekipe igrati u finalu.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Sportovi u vodi