Pratite nas

Tenis

Danilović i Fernandez otvaraju susret Srbije i Kanade

teniska reprezentacija srbije
(Foto: TSS)

Naredna dva dana donose nam i veliki teniski događaj u Kraljevu. Bili Džin King kup susret Srbija – Kanada u plej ofu za plasman u kvalifikacije Svetske grupe za 2022. održaće se u sportskom centru Ibar bez prisustva publike.

Žreb za ovaj meč održan  je u četvrtak 15. aprila 2021. na terenu sportske hale Ibar. Voljom žreba na teren će u petak od 14 časova kada zvanično počinje susret Srbija – Kanada izaći drugi reket Bili Džin King kup tima Srbije Olga Danilović i prva “tabla” kanadske selekcije Lejla Fernandez.

Po završetku ovog meča na teren će izaći prvi reket Bili Džin King kup reprezentacije Srbije Nina Stojanović, a snage će odmeriti sa drugom tablom Kanade Rebekom Marino.

Drugog dana takmičenja (subota 17. april) sa početkom od 11 časova na teren će izaći prvi reketi oba tima Stojanović i Fernandez. Sledi susret Danilović Marino, a zatim i dubl za koji su na žrebu najavljeni sledeći timovi: Danilović, Krunić – Fičman, Žao.

Srpska teniserka Olga Danilović nije imala posebne želje pred žreb.

Meni odgovara sve, da igram i prva ili drugi meč, sve mi odgovara. Nismo se do sada Fernandez i ja susretale nikada, neminovno je da je u formi. Osećam se dobro, spremno na terenu. Ona jeste levoruka, ali levoruka sam i ja i prvi put igram protiv levoruke igračice”, rekla je Danilovićeva.

Nini Stojanović, pak, prija što će druga na teren.

Nastupiću kao druga, to mi odgovara. Takoreći da se uhodam. Nisam igrala protiv Rebeke Marino, to će biti izazov više. Povreda mi je potpuno sanirana. Biću spremna da dam sve od sebe. Bitno je da budem motivisana i pozitivna, cilj će mi biti da budem borbena na terenu. To će mi biti sjajan uvodni meč za susret sa Lejlom Fernandez sa kojom sam igrala na jednom turniru pre godinu dana. Ne vredi komentarisati taj meč, u tom trenutku imala sam problema zdravstvenih, tako da mi je ovo definitivno motiv više”, istakla je Stojanovićeva.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Tenis