Pratite nas

Ostali Sportovi

Da se nisam skinula, niko ne bi ni znao da boksujem (VIDEO)

ebani bridžis boks
(Foto: instagram)

Klasičan primer kako je ženski sport u debeloj senci muškog. Ebani Bridžis je imala sjajan boks meč protiv Šenon Kortni u Londonu, izgubila ga je u žestokom obračunu među konopcima, ali danima se i dalje priča o njenom – merenju.

Atraktivna profesorka matematike, koja je ujedno i bokserka, morala je da skine maltene sve sa sebe da bi se po kilaži uklopila u svoju kategoriju.

Ostala je Bridžis samo u tangama i to je poput bombe odjeknule u svim svetskim medijima, koji danima objavljuju fotografije i snimke. Dozlogrdilo je to Ebani, koji je meč završila sa velikim podlivom koji je zatvorio oko, a koji je nastao sudarom glavama, a ne od udarca.

Zato je Bridžis imala jasnu poruku svima koji je i dalje vide samo kao atraktivnu plavušu.
Budimo iskreni, da sam bila obučena kao i svi, niko ne bi ovaj duel ni primetio. Možete da me kritikujete koliko želite, ali priznajte da u suprotnom nikad ne biste ni znali da se meč održava. Sada se, naravno, mnogi pitaju ko je devojka sa tangama koja ume da se bije. Šenon i ja se znamo dugo, i samo smo želele da pokažemo ljudima da umemo da se takmičimo i da se borimo iako smo dame“, poručila je Australijanka kojoj je ovo bio prvi poraz u šestom profi meču.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Ostali Sportovi