Pratite nas

Košarka

Crvendakić: Svi žele da pobede Srbiju

Crvendakić: Svi žele da pobede Srbiju

Evropsko prvenstvo za košarkašice počinje za dva dana, a Srbija je i ovog puta među najjačim kandidatima za medalju. Krilni centar Aleksandra Crvendakić kaže da su svi u taboru naše reprezentacije svesni da će svaki tim na EP želeti da uzme sklap baš Srbiji!

Izabranice Marine Maljković na predstojećem turniru braniće bronzanu medalju osvojenu 2019.

„Uvek smo išle korak po korak. Kažemo sebi:“Hajde da odigramo prvu utakmicu, da vidimo kako će biti“. Uvek smo davale sve od sebe i rezultat je dolazio. Svesni smo da će svi hteti da nas pobede, jer idemo kao favoriti, ali ako budemo igrali kao što smo trenirali onda neće biti problema“, kaže Aleksandra u razgovoru za SportFem.

Pred stručnim štabom i devojkama je neobičan izazov, jer se prvi put poklopilo da u dva meseca moraju da budu održana dva velika turnira kao što su Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre. Preciznije, Srbija će dva puta u kratkom roku morati da dostigne vrhunsku formu, jer je želja da se naše devojke s oba takmičenja vrate s odličjem.

„Kad se kaže Srbija i košarka, odmah se nadovezuju uspesi, bez obzira da li se govori o muškoj ili ženskoj reprezentaciji. Uvek se od nas očekuje mnogo i navikle smo na taj stres i pritisak. Ovo je prvi put da ćemo imati tako neobičan ritam zbog dva jaka takmičenja u kratkom razmaku. I ja i kao mnogo devojaka, došle smo u reprezentaciju bukvalno dan posle odigrane poslednje utakmice u klupskoj sezoni. Međutim, ne žalimo se, ne govorim sve ovo da bi nam koristilo kao alibi, jer učešće na EP i naročito na Olimpijskim igrama san je svakog sportiste. Biće zanimljivo, ali verujem da je stručni štab znao šta radi i da nas vodi kako treba“, naglašava Crvendakić.

Ciklus koji se završava Olimpijskim igrama u Tokiju predstavljaće početak velike smene generacija u taboru našeg nacionalnog tima. Od reprezentacije će se oprostiti Sonja Petrović, Jelena Bruks, Dajana Butulija

Crvendakić će biti jedna od devojaka koja bi u narednim godinama trebalo da vodi reprezentaciju.

„Sad ne razmišljam o tome, ni ja, ni druge devojke. Fokusirane smo na takmičenja i na rezultat. Inače sam neko ko radi sve što se traži u ekipi. Tako će biti i u budućnosti, tu sam za sve što treba, ali jasno mi je da će moja uloga postati veća“, istakla je Crvendakić.

Srbija će na EP igrati u grupi sa Italijom, Crnom Gorom i Grčkom, a u prvom kolu, u četvrtak, sastaće se sa Italijankama od 18 sati.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka