Pratite nas

Košarka

Crvendakić: Nezgodna grupa, spremićemo se maksimalno

Crvendakić: Svi žele da pobede Srbiju

Jedna od udarnih igala košarkaške reprezentacije Aleksandra Crvendakić ne očekuje lak posao u predstojećim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Izabranice Marine Maljković turnir otvaraju u sutra u 21 sat u hali „Ranko Žeravica“ u Beogradu protiv Koreje, dok će za vikend u istom terminu igrati protiv Australije i Brazila, a plasman na svetski šampionat iz ove grupe obezbediće dva najbolje rangirana tima uz domaćina Australiju, koji se već automatski plasirao.

Nezgodna nam je grupa, igramo protiv tri različita stila košarke. Mi se za te mečeve spremamo maskimalno. Ako budemo slušale šta Marina traži od nas, ako budemo pokazale našu borbenost, mislim da ćemo biti na dobrom putu. Znamo svi koliki je značaj imalo to SP 2014. godine. Ovo je jedan mnogo bitan turnir za nas, ako ne i najvažniji za novu generaciju. Treba da imamo maksimalan fokus, svesne smo koliki je ulog ovih kvalifikacija„, rekla je Crvendakić Tanjugu.

Aktuelne šampionke Evrope po vizu za Sidnej kreću u izmenjenom sastavu, bez dugogodišnjih reprezentativki Jelene Bruks, Sonje Vasić i Dajane Butulije, ali sa mlađim snagama koje će biti budućnost srpske košarke.

Koliko će ovaj tim moći u budućnosti, zavisi od nas samih. Ove mlađe devojke koje su ovde, prošle su leto sa nama, upoznate su sa Marininim sistemom rada i svaka devojka je spreman da se trudi i da se bori. Imamo miks iskusnih i mlađih igračica, mlađe devojke su unele neku novu energiju. Kada god smo dale maksimum, do sada nam se sve to isplatilo„.

Krilni centar u reprezentativnu akciju dolazi posle dobrih izdanje u francuskom Asvelu.

Ove godine se bolje osećam u Asvelu, proveli smo godinu dana zajedno, ekipa je sazrela i mnogo bolje igramo. U Evrokupu stojimo dobro, u domaćoj ligi može bolje. Francuska liga traje do juna, dosta ima da se igra. Lično se trudim da pomognem svojoj ekipi, da ostvarimo zajedničke ciljeve„, zaključila je Crvenkadić.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka