Pratite nas

Miks

Član japanskog olimpijskog komiteta protiv održavanja Igara

Olimpijske igre

Jedan od članova upravnog odbora Japanskog olimpijskog komiteta Kaori Jamaguči optužio je organizatore Igara u Tokiju da ignorišu javno mnjenje u Japanu koje je protiv održavanja najveće svetske smotre sporta.

Ankete pokazuju da je stanovništvo Japana velikom većinom protiv održavanja Igara zbog povećanog broja novozaraženih usled pandemije korona virusa.

Jamaguči, nekadašnji osvajač olimpijskog odličja u džudou, optužio je japansku vladu, Organizacioni odbor Igara i Međunarodni olimpijski komitet za „izbegavanje dijaloga“ i rekao da MOK „smatra da javno mnjenje u Japanu nije važno“. Jamaguči je naglasio da japansko stanovništvo želi da se Igre otkažu ili ponovo odlože.

Vladin savetnik za medicinu Šigeru Omi rekao je da najveći rizik predstavljaju blage mere, čime je ljudima dopušteno masovno okupljanje, što je doprinelo porastu broja novozaraženih.

Ljudima je dosta zahteva – ostanite kod kuće. Ukoliko Vlada ne donese nove odredbe u ovoj kritičnoj situaciji, biće nemoguće sprečiti širenje zaraze„, rekao je Omi.

Nekolicina komentara zvaničnika MOK-a izazvala je negodovanje u Japanu, uključujući i izjavu potpredsednika komiteta Džona Koutsa, koji je rekao da će Igre biti održane čak i ako na snazi bude vanredno stanje, koje je u Japanu produženo do 20. juna.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks