Pratite nas

Košarka

Četiri srpske reprezentativke kreću po Evrokup

sara krnjić košarkašica
Sara Krnjić (foto:http://www.fiba.basketball/)

Srbija će sigurno imati predstavnicu u finalu košarkaškog Evrokupa, a velike su šanse i da jedna od naših reprezentativki stigne i do trofeja. Četiri devojke iz našeg nacionalnog tima igraće u polufinalu završnog turnira.
Krilo Maja Škorić, centar Sara Krnjić i trener Željko Đokić pokušaće da domaćinu završnog turnira, mađarskom Seksardu, donesu prvi međunarodni trofej u istoriji. Seksard u trofejnoj sali ima samo nacionalni Kup iz 2018., a u prvenstvu je najbolje rezultate pravio u sezonama 2016/17. i 2017/18. kad je bio vicešampion. Plavo-bele će u polufinalu igrati protiv italijanske Venecije.

Maja Škorić (foto:http://www.fiba.basketball/)


Plejmejker favorizovanih gostiju je naturalizovana Srpkinja, Ivon Anderson. Venecija je baš kao i Seksard trijumfovala u svim mečevima ove sezone u Evrokupu. Italijanski klub je uz špansku Valensiju najveći favorit za osvajanje trofeja.
Valensija će u drugom polufinalu igrati protiv ekipe Karola, u čijim redovima nastupa Saša Čađo. Sa prosekom od 8,2 poena u Evrokupu ove sezone, ona je među boljim igračicama Karola.

Saša Čađo (foto: http://www.fiba.basketball/)


Prošle sezone, koja je prekinuta zbog pandemije korona virusa, Venecija, Valensija i Karola su dogurale do četvrtfinala.
Finale završnog turnira Evrokupa i meč za treće mesto na programu su u nedelju.

EVROKUP
Polufinale
Danas
Venecija – Seksard 17.00
Karolo – Valensija 20.00

Nedelja
Meč za 3. mesto 16.30
Finale 19.30

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka