Pratite nas

Borilački sportovi

Četiri medalje na Bulgaria openu

Naši tekvondisti osvojili su četiri medalje na Bulgaria Open – u! Bulgaria Open, turnir G2 kategorije u tekvondou, održan je u Sofiji od 3. do 5. marta 2023. godine.

Na ovom takmičenju, naši tekvondisti osvojili su četiri medalje za Srbiju, dve bronze, jedno srebro i jedno zlato. Aleksandra Perišić osvojila je zlatno odličje, Nađa Savković okitila se srebrnom medaljom, dok su Novak Stanić i Mahdi Hodabahši osvojili bronzana odličja.

Vicešampionka sveta, Aleksandra Perišić, na ovom takmičenju nastupala je u težinskoj kategoriji do 67kg. Aleksandra je u prvom kolu bila slobodna, dok je u narednom kolu pobedila Francuskinju Noemie Rodrigues. U četvrtfinalu, Perišić je bila bolja od Nike Klepac iz Hrvatske, a u polufinalu savladala je takmičarku iz Hrvatske, Doris Pole. Aleksandra je u finalnoj borbi trijumfovala nad Amy Mink iz Holandije i tako donela najsjajniju medalju Srbiji na ovom takmičenju.

Nađa Savković na Bulgaria Open – u takmičila se u kategoriji do 62kg. U prvom kolu Nađa je bila slobodna, da bi u drugom kolu pobedila Italijanku Valentinu Traversi. U osmini finala, naša tekvondistkinja bila je bolja od Ivane Šarenac iz Bosne i Hercegovine. Potom, u četvrtfinalu, Nađa je savladala Poljakinju Tatianu Tomczak, dok je u polufinalu trijumfovala nad Italijankom Cristinom Gaspom. U finalnoj borbi između naše takmičarke i takmičarke iz Koreje, Min-Seo Kor Nam, protivnica odnosi pobedu, a Nađa osvaja srebrno odličje.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Borilački sportovi