Pratite nas

Sportovi u vodi

Četiri dana za Dunav ligu: Vojvodina, Zvezda i Palilula na delu

Dunav liga vaterpolo

Vaterpolo sezona za srpske klubove nije još gotova, iako su oba domaća trofeja dobila vlasnika – Vojvodinu.

Naredna četiri dana rezervisana su za regionalnu Dunav ligu, koja će se ove godine, u svom trećem izdanju, igrati u drugačijem formatu. Biće održan samo jedan turnir u mađarskom Sentešu, na kojem će liga dobiti novog šampiona.

Tri srpska kluba će igrati u takmičenju, Vojvodina, Crvena zvezda i Palilula. U grupi A rivali Novosađankama biće mađarski Eger i Senteš, hrvatska Mladost i izraelski Hapoel. U grupi B biće Zvezda i Palilula, a pored njih i mađarski Dunajvaroš, hrvatski Jadran i slovačka Olimpija iz Košica.

Biće odigrano ukupno 29 utakmica, a Vojvodina će u četvrtak ujutru, već u 8.00, otvoriti program utakmicom protiv Egera. Za njima sledi duel Zvezde i Dunajvaroša (9.30), dok će Palilula protiv Olimpije igrati od 12.30 časova.

Ovo je treća sezona Dunav lige, ali se ove godine zbog cele situacije igra samo jedan turnir sa deset ekipa. Kao i u prethodnim sezonama, Srbiju predstavljaju tri ekipe i to je velika stvar za razvoj i napredak našeg ženskog vaterpola. Nadamo se da ćemo od septembra moći da se vratimo starom sistemu igranja Dunav lige, sa četiri kvalifikaciona turnira i fajnal-siksom. To bi bio veliki broj dobrih utakmica za sve ekipe učesnice i sigurno da bi kvalitet od prvog do finalnog turnira rastao“, kaže Dragana Ivković, trener Crvene zvezde, za klupski sajt.

DUNAV LIGA

Četvrtak

Vojvodina – Eger (08:00)

Crvena zvezda – Dunajvaroš (09:30)

Hapoel – Senteš (11:00)

Palilula – Olimpija Košice (12:30)

Vojvodina – Mladost Zagreb (14:00)

Crvena zvezda – Jadran Split (15:30)

Eger – Senteš (17:00)

Dunajvaroš – Olimpija Košice (18:30)

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Sportovi u vodi