Pratite nas

Miks

Ćerka Brusa Springstina, Džesika, nastupiće u Tokiju u konjičkom sportu

Ćerka Brusa Springstina, Džesika, nastupiće u Tokiju u konjičkom sportu

Možda neće uspeti da dostigne slavu svog oca, ali to i nije najvažnije. Džesika Springstin, ćerka legendarnog američkog rokera Brusa Springstina, sama gradi svoje ime, ali ne u muzičkoj industriji, već u sportu. Preciznije, u konjičkom sportu.

Ona će se ovog leta takmičiti na Olimpijskim igrama u Tokiju, potvrdio je olimpijski komitet SAD. Džesika će jahati dvanaestogodišnjeg belgijskog pastuva Don Žuana van de Donkhova.

Ona je 2012. bila nadomak Igara u Londonu, jer se vodila kao prva zamena, ali kako nije bilo izostanaka tako ni ona nije uspela na kraju da debituje.

Potom je Igre u Riju 2016. propustila, ali sad se u 29. godini izborila da debituje na najvećoj svetskoj sportskoj smotri.

„Tako dugo sam sanjala ovaj trenutak. Veliko hvala mom timu, prijateljima i porodici što su mi pomogli da omogućim ovaj trenutak. Velika mi je čast što sam deo tima sa Laurom, Meklejn i Kentom. Hvala Don, nema nijednog drugog konja sa kojim bih želela da podelim ovu priču. Ti si konj mog života. Napred SAD“, napisala je Džesika na svom Instagram nalogu kad je saznala da je siguran putnik u Japan.

Džesika će se takmičiti u preponskom jahanju, a osim nje u timu će biti trofejni jahači Meklejn Vard i Kent Farington, koji su već osvajali olimpijske medalje, kao i Laura Kraft. SAD je šest puta na prethodnih devet olimpijskih igara osvajao medalju u preponskom jahanju, pa se u domu Springstinovih nadaju da će i njihova ćerka doneti odličje iz Tokija.

Stručnjaci tvrde da Džesikina očekivanja da osvoji medalju nisu neutemeljena, jer trenitno ima 27. rezultat u svetu, a treći u SAD. Njujork tajms u tekstu o nastupu američkog tima takođe naglašava da Springstin ima kapacitet da stigne do pobedničkog postolja.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks