Pratite nas

Miks

Čelnici Olimpijskog komiteta Srbije stigli u Tokio

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, prvi potpredsednik Žarko Zečević i generalni sekretar Đorđe Višacki doputovali su u Tokio. S njima je, inače, u Japan stigao i najbolji teniser sveta Novak Đoković.

Maljković je po sletanju istakao da se raduje poseti našim sportistima u Olimpijskom selu.

“Nakon dugog čekanja na ovaj momenat zbog odlaganja Igara, konačno smo u Japanu, i radujem se nastupajućem takmičenju. Nadam se da ću uskoro imati priliku da pozdravim srpske olimpijce u Olimpijskom selu i kratko im poželim sreću na takmičenjima. Sportisti vole mir, tišinu i svako želi da se skoncentriše na svoj nastup, i ne želimo to da remetimo. U Japanu se osećamo sigurno, najviše zahvaljujući ambasadorki Republike Srbije u Japanu Aleksandri Kovač i njenim saradnicima. Pomogli su nam kada je Miloš Vasić bio u nezavidnoj situaciji, uvek su na usluzi i na tome smo od srca zahvalni”, istakao je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.

Generalni sekretar OKS Đorđe Višacki takođe je apostrofirao pomoć Ambasade Republike Srbije u Japanu i zahvalio se organizatorima Olimpijskih igara na pomoći.

“Želeo bih da se zahvalim Organizacionom komitetu Olimpijskih igara “Tokio 2020″ na predusretljivosti i logističkoj podršci prilikom našeg dolaska. Brzo smo prošli sve procedure i ispunili smo uslove za bezbedan ulazak u Japan”, izjavio je gensek OKS.

Svečana ceremonija otvaranja Olimpijskih igara zakazana je za 23. jul, kada i zvanično počinje najvećć svetski sportski događaj.

Prvi sportista Olimpijskog tima Srbije koji će nastupiti na Igrama je veslačica Jovana Arsić, koja predstavlja našu zemlju u disciplini ženski skif. Nju 23. jula u jutarnjim časovima po japanskom vremenu očekuju kvalifikacije.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks