Pratite nas

Fudbal

Čankovićeva rešeta već na pripremama

Šveđani su oduševljeni Jelenom Čanković, a imaju i razlog! Srpska reprezentativka postigla je gol na prvoj utakmici Rozengarda na pripremema za novu sezone. Aktuelni šampion Švedske bio je bolji od danskog prvoligaša Kogea sa 2:0.

Jelena, dobitnica Zlatne lopte Fudbalskog saveza Srbije za 2021. godinu, „otvorila“ je rivala pogotkom u 30. minutu. Naša internacionalka je pred kraj prošle godine dobila i priznanje za najbolju veznu igračicu u švedskoj ligi.

O njenom značaju za igru Rozengarda portal „Skanska Dagbladet“ piše:

„Vešti plejmejker Rozengarda, srpska vezista Jelena Čanković, bila je ove zime privlačna klubovima iz nekoliko najjačih evropskih liga. Ali odlučila je da i dalje ostane u Rozengardu i zbog toga bi klub iz Malmea trebalo da bude veoma srećan“.

Osim partije i gola naše Jelene, najupečatljiviji trenutak u utakmici skandinavskih rivala bio je pogodak tinejdžerske Kasje Rubenson za 2:0 u poslednjem minutu utakmice. Reč je o veoma talentovanoj fudbaleri i rođenoj sestri Elin Rubenson, bivše fudbalerke Rozengarda, a sad standarna članice švedske reprezentacije i ekipe Hakena.

Čankovićevu i Rozengard tek 12. februara očekuje novi kontrolni meč i to protiv ekipe Nordsjelanda, a prvu takmičarsku utakmicu u novoj sezoni šampionke Švedske odigraće tek krajem februara protiv ekipe Vekšea u nacionalnom Kupu.

Prvenstvo Švedske startuje 27. marta.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Fudbal