Pratite nas

Ostali Sportovi

Čamac veslačice Jovane Arsić otišao za Tokio pre nje

jovana arsić veslanje
Jovana Arsić (Foto: Arhiva VSS/Anđela Nišević)

Dušan Kovačević, trener veslačice Jovane Arsić otkriva da je čamac kojim će ona veslati na Olimpijskim igrama u Tokiju već poslat za Japan.  On je u emisiji „Olimpijski krugovi“ na RTS objasnio zbog čega su morali da ga pošalju dva meseca ranije.

Mi smo za odlazak na OI uzeli nov čamac, jer oni ne mogu da se spakuju u avion, već se transportuju brodovima. Tako da je Jovanin čamac već otišao na put za Tokio“, kazao je Dušan Kovačević.

Ceo tim srpske skiferke potrudio se da ona ima odlične uslove na prestižnom sportskom takmičenju:

„U jezeru u Tokiju, gde će biti trka, ima mogo talasa. Napravili smo čamac koji je prilagođen takvim uslovima pa će biti mnogo veći od ovog u kom Jovana vesla u Beogradu. Napravljen je po njenim merama, tako da verujem da će imati iste uslove kao reprezentativke iz najjačih zemalja sveta„.

Čamac u kom trenutno trenira Jovana je nešto manji od onog iz kog će zaveslati u Japanu“

U Beogradu se priprema u čamcu koji je dugačak 7 metara i težak 14 kilograma. Toliko je čvrst da možete da ga uhvatite za špic i podignete. Zbog toga je veoma skup, košta oko 10.000 evra. Nova vesla su oko 1000 evra i ona su baš osetiljiva jer udarac u neku flašu ili drvo može da ga uništi„.

Bez obzira na to što mesecima pred OI neće sesti u čamac kojim će upravljati na takmičenju, Jovana Arsić kaže da je sigurna da će imati potpunu kontrolu nad njim:

„Tri nedelje ćemo ranije otići u Tokio, tako da ću imati vremena da se adaptiram na nov čamac. Probala sam ga ranije u Zagrebu i uverena sam da će sve biti u redu“, poručila je samouveren srpska reprezentativka.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Ostali Sportovi