Pratite nas

Fudbal

BUUUM! Nevena Damjanović u CSKA!

BUUUM! Nevena Damjanović u CSKA!

Reprezentativka Srbije Nevena Damjanović nova je fudbalerka moskovskog CSKA! Na zvaničnom sajtu ruskog kluba objavljeno je samo da je o dugoročnom ugovoru, ali ne i koliko on tačno iznosi.

Nevena je do nedavno bila članica Sportinga iz Lisabona, a u narednom periodu igraće zajedno sa koleginicom iz reprezentacije Tijanom Janković.

„Drago mi je što sam došla u tako veliki klub kao što je CSKA! Volim nove izazove! CSKA je predstavio zanimljiv plan koji mi se svideo, pa sam sa zadovoljstvom pristala da potpišem ugovor i postanem deo ovog kluba. Ovo je novi, veliki korak u mojoj karijeri. Obećavam da ću predstavljati boje kluba i štititi ih na terenu na najbolji mogući način“, kazala je Nevena po potpisivanju ugovora, a zadužila je dres s brojem šest.


Ni čelnici ruskog kluba nisu krili zadovoljstvo zbog izuzetnog posla, a predsednica Jelena Petnunina smatra da će Nevena biti jedan od lidera „armejki“.

„Potpisivanjem ugovora sa Damjanovićevom nameravamo da ojačamo odbranu. Nevena je iskusna i harizmatična igračica koja je kapiten ne samo svojih prethodnih timova, već i reprezentacije. Ona će predvoditi saigračice. Sigurni smo da će nam njene veštine pomoći da uspešno nastupimo ove sezone, kao i da ostvarimo ciljeve koji su postavljeni za budućnost“, istakla je Petnunina.


Nevena je nastupala za Spartak, dansku Fortunu i Sporting iz Lisabona. Bila je pet puta prvak Srbije i četiri puta je osvajala naš nacionalni kup, a sa Fortunom ima dve titule i jedan trofej Kupa Danske.

Za reprezentaciju je odigrala 34 utakmice i postigla četiri gola, dok je u Ligi šampiona nastupila 53 puta i upisala 16 golova.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Fudbal