Pratite nas

Košarka

Bruks: Odradile smo težak, a fenomenalan posao

jelena bruks
(Foto: KSS)

Prošla je Srbija sa sve tri pobede direktno u četvrtfinale Evropskog prvenstva. Nije bilo lako, u prvom kolu protiv Italije naš državni tim je bio na ivici poraza, ali se volšebno izvukao. Sve se to sada zaboravlja, jer pulenke Marine Maljković čeka borba za polufinale.

Kapitenka Jelena Bruks kada se osvrne za sobom zadovoljna je do sada urađenim na Evropskom prvenstvu u Valensiji.

Možda ne izgledam toliko srećno i euforično s obzirom na to da smo napravile veliki korak ka ispunjenju naših želja. Ne ciljeva, već želja. Odradile smo izuzetno težak posao… U stvari, odradile smo fenomenalan posao! Sada možemo da udahnemo nekoliko puta, da malo odmorimo glave, da bismo se pripremile za ono što nas čeka u četvrtfinalu”, kaže Jelena.

A, u borbi za polufinale Srbija će igrati sa pobednikom duela Španija – Crna Gora.

Kako god da nam se postavi, tako idemo. Pratile smo utakmice, pratićemo i baraž. Važno je da se odmorimo, a onda kada saznamo protiv koga ćemo igrati, da se onda pripremimo za tu utakmicu”, poručuje Bruks.

Srbija saznala ko će joj biti protivnik u četvrtfinalu

Odlične partije na EP prikazala je Nevena Jovanović, ali ona ističe da je Srbija pravi tim i da je to njena najveća snaga.

Ono što nas krasi je da svaka devojka koja uđe s klupe doprinese na neki način. Bilo da su to poeni, skokovi, odbrana… Onda smo pravi tim u kome svaka ima svoj udeo u pobedi. Kada je reč o četvrtfinalu, nikad se nešto preterano nismo bavile kalkulacijama, ko bi mogao da nam dođe. Važno je da se odmorimo, da ne razmišljamo o tome ko je protivnik”, ističe Nevena Jovanović.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka