Pratite nas

Košarka

Brukanje selektora Španije: Kako Srbiji samo dva faula za 19 minuta

Lukas Mondelo Španija
Foto: fiba.basketball

Da nije bilo sramotnog poklona sudija, pogotovo Amerikanke Ejmi Boner, koja je i ranije imala egzibicije na račun srpskog tima, Španija ne bi došla ni do produžetka četvrtfinalnog duela.

Na činjenicu da su domaćini i favoriti na turniru Špankinje su dobile poklon od dva bacanja za pobedu 1,2 sekunde pre kraja regularnog dela meča, a srećom za nas pogodile su samo jedno za produžetak.

I bez obzira na sve to, selektor Španije Lukas Mondelo je imao obraza da posle meča priča o – sudijama.

„Čudno mi je, neobično, da tim koji se tako agresivno brani kao Srbija dobije samo dve lične greške za 19 minuta igre. To su činjenice, možemo da ih proverimo. A, možemo i da pogledamo snimak, pošto sudije vole da gledaju snimke. Kada igraju dve egal ekipe, veoma je teško boriti se sa timom kojem se toliko toga dozvoljava na terenu. Ipak, morali smo da se adaptiramo i na to“, pričao je Mondelo posle utakmice.

Sonja Vasić: Srbe nikad nemoj da ljutiš!

On je na kraju, ipak, smogao snage da čestita Srbiji na pobedi.

Igrali smo protiv sjajnog tima, koji igra veoma snažno. Prelomio je njihov ofanzivni skok u poslednjoj četvrtini. Oporavićemo se od ovog poraza, a sa Srbijom ćemo se ponovo sresti na Olimpijskim igrama. Čestitam im na pobedi i želim svu sreću u nastavku prvenstva“, rekao je Mondelo, selektor Španije.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka