Pratite nas

Rukomet

Bregar sumirao utiske: Sa šireg spiska ima rukometašica za A tim

Ženska seniorska reprezentacija Srbije završila je junsku akciju. Seniorke su u dve grupe boravile u Staroj Pazovi od 8. do 11. juna.

Prva dva dana su iskorišćena za testiranja A selekcije, dok su preostala tri dana bila prilika da se urade testovi i upoznaju rukometašice sa šireg spiska seniorske reprezentacije.

Selektor Uroš Bregar je sumirao petodevne pripreme.

Kod A reprezentacije stvari su poznate, pa smo iskoristili vreme za testiranje. U nastavku nedelje smo imali prilike da radimo sa rukometašicama sa šireg spiska i moram da kažem da ima sigurno četiri, pet igračica na koje možemo ozbiljno da računamo u bliskoj budućnosti“, podvukao je Bregar.

U istom periodu pripreme su održavale juniorska i kadetska selekcija u Kragujevcu, koje je Bregar obišao.

Posetili smo juniorke i kadetkinje, prisustvovao sam samo na po jednom treningu, ali ipak mislim da sa dobrim i ozbiljnim radom srpski rukomet ima budućnost. Kadetkinje su ostavile baš pozitivan utisak. Takođe, bitno je što sam i sa selektorom juniorki, Draganom Markovim, kadetkinja Zoranom Barbulovićem, kao i Željkom Radojevićem, rukovodiocem sportskog sektora RSS imao priliku da porazgovaram o planovima za budućost. Moramo da utvrdimo zajednički rad, da idemo u zajedničkom smeru i da tako dolazimo do dobrog i pozitivnog rezultata“.

Sledeće okupljanje reprezentacije je u septembru.

Sledeći zadatak je analiza rezultata testiranja koji su se obavljali prethodnih dana. Stručni štab će obaviti razgovore sa svim igračicama individualno, dati neke smernice i program za naredni period do septembra“.

Septembarsko okupljanje će obeležiti prvenstveno pripreme za prve utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje rukometašice očekuje u oktobru mesecu

„Baš nam je bitan taj septembar, čekaju nas utakmice protiv Turske i Islanda. Moramo da radimo ozbiljno jer i do Svetskog prvenstva nema puno dana za uigravanje, neke taktička razmišljanja ili izvedbe u odbrani i napadu, tako da moramo svako okupljanje da iskoristimo maksimalno“, poručio je selektor Uroš Bregar.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet