Pratite nas

Rukomet

Bregar: Previše promašaja; Liščević: Prvi meč najteži

Težak poraz doživele su srpske rukometašice na otvaranju Evropskog prvenstva, Švedska je lagano u Celju slavila sa 27:21.

Selektor Uroš Bregar ocenio je da je njegov tim podbacio u igri u napadu.

Presekle su nas neke odluke na početku, a potom smo bez potrebe žurili. U nastavku smo prišli na dva razlike, ali onda smo imali previše promašaja i izgubljenih lopti. Na ovakav način ne možemo da dobijemo Švedsku. Protivnik nas nije iznenadio ni sa čim, brza igra, skandinavski rukomet. Mi nismo odradili neke stvari u napadu kako smo mogli, previše neiskorišććenih napada i kažjavali su nas bez problema„, izjavio je Bregar.

Srpska rukometašica Kristina Liščević istakla je da je prva utakmica na turniru uvek najteža.

Svakako smo proveli dosta vremena studirajući ekipu Švedske, oni ništa promenili nisu, a mi jednostavno nismo pratili sistem odbrane, niti smo pratili sistem u napadu, a kada smo i dolazile u neke situacije, promašile smo i zato je takav krajnji rezultat. U nedelju nas očekuje utakmica proitiv Danske, takođe skandinavske ekipe koja igra brzo, slično Švedskoj. Biće teško u svakom slučaju. Detaljnije analize tek slede i potrudićemo se da pružimo sve od sebe„, rekla je Liščević.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet